torsdag

Alopeci betyder håravfall.

Jag har placerat min blogg i
Uddevalla
bloggkartan.se


idag är himlen mörkt grå. När jag vaknade idag var jag allt annat en pigg. Min kropp
värker efter paddlingen från igår. Ont i axlar och huvud. det är priset jag betala för att jag och min kompis paddlade. NU har jag lärt men en sak till att inte paddlar i motvind men någon som just ska lära sig. Idag ska jag börja jobba klockan tre, innan dess ska jag försöka städa lite här hemma.
Har börjat tappa massor av hår vilket är en bieffekt av concerta.
Denna bieffekt har jag upplevt många gånger av tabletter.
Skriver de att detta är en bi verkan och om det endast är en på tusensom drabbas, så är jag alltid den som reagerar så på tabletterna.
Sen min dotter föddes 95 så har jag under perioder upplevt detta.

Jag tror inte jag någon gång har accepterat det, utan ångsten är från noll till hundra på två röda sekunder, då jag upptäcker min kala fläck i huvudet.

Nu har jag en väldans tur trotts mitt hår avfall för jag har förmånen att ha massor av hår så jag har inga svårigheter att dölja min kala skalle. Men idag står jag mellan två val, som är de svåraste val jag haft, känns det som. Sluta med tabletterna eller tappa håret. Tabletterna har ju hjälpt mig känns det som, men jag vet inte om jag har lust att bli flintskallig i stället.

Så nu ska jag ta mig några dagars fundering på om jag ska fortsätta med mina tabletter eller hur jag ska göra.
den slut sattsen jag brukar komma framtill ganska snabbt är att sluta. Idag ser det annorlunda ut och det är ett svårare val att göra. för tabletten gör att min vardag inte är lika rörig jag hinner med att reflektera och jag hinner med att verkligen ge mig svar på mina tankar. Utan tabletten gör jag inte detta.
Utan tabletten blir det ofta kaos och jag och mina tankar är kilometer ifrån varandra. Men hur kul skulle det vara att bara ha en tanke i huvudet. då håret kanske en gång för alla är borta. För då hade bara den tanken kretsat i mitt huvud, att ha hår på skallen.
Det är ju inte precis en utveckling som jag vill uppleva.
Fast alla gånger innan har jag ju med en gång slutat med tabletterna då jag märkt håravfallet. Då har det ju slutat . kanske är det så att om jag inte slutar äta concertan så kanske håravfallet upphör efter ett tag och håret växer ut igen.
Finns det någon som har erfarenhet av detta?
I början av mitt håravfall brukade jag få cortisonbehandling ett femtiotal sprutor runt min kala fläck detta ingrepp var en hemska upplevelse för mig.
Eftersom jag är livrädd för sprutor.
Men rädslan gav vika för min kamp om att få tillbaka mitt hår.

Idag finns inte sådana behandlingar, Det finns inget att göra sa hudläkaren i våras till mig.
Om någon har varit med om liknande fall så skulle jag vara tacksam att ta del av era erfarenheter. vilket skulle hjälpa mig att ta beslut om att sluta eller fortsätta ta tabletten,.....
Tack....

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!

Förlåt att jag stör, vi känner inte varandra... Men jag tror att jag också fick håravfall som bieffekt från Concerta...
Jag undrar bara om du hade hittat någon lösning till detta problem? Jag är desperat.

mvh/Malena

malix sa...

nej har inget svar på det mera än att låt håret växa och acceptera sånt e livet vissa av oss har det så
kan ju hjälpa till om man äter varierad kost och framför allt köp inte massa dyra saker på hälsokosten har provat alla och inget av det hjälper gå till dr och få utskrivet lite kortisonlösning inte för att det hjälper nått nämnvärt men det stillar kanske ångesten att i allafall prova
jag har lärt mig att sånt e livet ibland tappar jag hår som tur e tappar man ju bara fläckvis under perioder och ännu så länge har jag kunnat dölja det lite dessutom tror jag att det går över med tiden
ju längre man äter sina tabletter så vänjer sig kroppen och håret kommer tillbaka. stress vet jag att det startar håravfall på mig och därför försöker jag undvika stress.....
lycka till och hittar du nått som funkar så hör gärna av dig
må allra bäst och lev just nu /Malix

Unknown sa...

Tack så mycket!))

Englas ljus ska brinna

Englas ljus ska brinna
får aldrig slockna

page rank

Check Page Rank of any web site pages instantly:
This free page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service