onsdag

kan det handla om adhd?

jag har ju nu ätit concerta i några månader. Idag ser jag att morgondamp och energin är som bortblåst. Vaknade inte fråns halvnio idag. Det känns inte bra för jag är van att vakna tidigt vid sex som senast. Jag blir berövad mina morgnar som jag uppskattar så mycket Mitt liv blir i slow-motion. Orkar inget vill inget, min kreativa sida finns nästan inte kommer inte ihåg när jag senast satt och skrev eller ritade. Jag tror inte att concerta är något som passar mig. Innan jag åt dem, så trodde jag att det var det som saknades. Att jag skulle må så mycket bättre. Visst idag hinner jag med mina tankar, och jag är inte ute på motorvägen i huvudet. Dessutom så trodde jag att det här att jag hela tiden måste ha något att göra, var något som jag mådde dåligt av. Jag trodde det skulle bli skönt att slippa hålla på hela tiden, att slippa börja på saker att inte städa hela tiden och alla projekt som jag hållit på med att de skulle vara skönt att inte ha det så. Jag är inte lika säker idag. Eller är det bara ångest över att jag känner mig lat som gör att jag inte tycker om det? Förrut så tyckte jag ju att herre djävlar fan vad duktig jag är jag har städat, jag har handlat, jag har stickat, och allt vad du kan tänka dig redan innan kl 11.00 på morgonen . Med concerta i kroppen ska jag vara glad om jag gör något av det, under en dag. Förr hade jag olika listor på vad jag skulle göra på dagarna, listor på vad jag skulle städa mm mm, idag ska jag vara glad om jag skriver upp hårschampoo på inköplistan. Har jag idag lyckats skriva upp det på inköpslistan, så ska jag vara glad om jag får med mig inköpslistan till affären. Jag saknar mitt gamla liv! För på bara några ynka månader har mitt liv förändrats. Badrummet i källaren skriker efter hårschampo. Huset efter städning, och jag och mig efter rutiner och struktur! Visst mitt liv har säkert blivit mycket lättare för mig, idag hamnar jag inte i situationer , utan att hunnit med själv, jag hinner liksom med, varför det blev så, eller varför han eller hon sa så. Jag är i situationen, på ett sätt som jag inte var förrut. För då något av det jag gjort förut, blev konsekvens Var jag redan någon annanstans förut. Idag blir jag liksom mera närvarande i stunden då konsekvensen blir, på gott och ont. Det här med att vara där konsekvensen är, blir jobbigt. För jag ser och upplever idag, mera att det var jag som gjorde att det blev så. Det har jag inte haft tid, att tänka förut.
Dessutom vet jag inte om jag står ut med att vara så lat. För nu ramlar allt på mig jag måste handla, jag måste städa, med mera. Men jag gör det inte . Beror det på tabletterna eller vad beror det på ?

6 kommentarer:

Mirhepo sa...

Hej

Jag försöker att gör någonting konkret för och av Diagnostiserigen av Adhd, Jag har upptäckt att det finns vissa små fysiska attribut som personer med Adhd har. Så jag försöker samla ihop och få svar av en rad personer med Adhd och frågar om dom om just detta. Så att neurolog forskare kan kombinera sin forskning om Adhd med just dessa symtom. Det här är en jätteseriös förfrågan och jag har kontakt med några läkare för att få hjälp med just detta, för min och din skull, samt alla kids som har Adhd. Jag behöver svar på hur många personer med ”bekräftad Adhd” som har nedanstående symtom också. För att kunna pressa igeom forskning om just detta.

1. När man lägger sig och sover så vippar, rör många på fötterna och har svårt att hålla dom stilla.

2. Många upplever att dom har problem med ”restless leggs”.

3. Många upplever att dom är väldigt varma. Yttemperaturen är väldigt hög. Man är överhettad och kokar över. Har liknande värmesymtom som kvinnor har i klimakteriet. Våra hjärnor arbetar himla mycket så det är kanske inte konstigt att vi ”överhettas”.

Om det här skulle bekräftas och läggas till i Adhd diagnostisering, samt att det faktum att det är ärftliga egenskaper från fädernas sida så skulle en del som inta har Adhd med ändå diagnostiseras och medicineras för Adhd kunna undvikas så att dom får rätt hjälp. Samt att Adhd skulle framställas mer korrekt.

Att Adhd symtomen är en ärftlig latent egenskap som gör att vi tar in och bearbetar en mängd intryck och information väldigt snabbt. Vi har snabbare teoretisk inlärning gentimot majoriteten. Vi använder oss av en logik på ett annat sätt än majoriteten, vilket gör att vi ser helheten på ett annat sätt. I rätt miljö så kan vi ta in väldigt stora mängder information som fastnar väldigt lätt, och inte som det många gånger för studenter att dom måste nöta, tragla, läsa in det ett flertal gånger innan det sitter.

Att reaktionerna på omgivningen av alla intryck som vi har svårt att utestänga. Sk ”Hyperaktivitet”, Pga våra empatiska egenskaper att sätta sig in i omgivningens sinnes stämning och humör, gör att vi hänger på omgivningens upprymda beteende, vilket kan resultera i att vi överreagerar med Hyping, och blir väldigt intensiva. Det här resulterar i att vi får svårt att koncentrera oss i röriga och stojjiga miljöer som samtidigt är plottriga med en mängd saker på väggar osv.

Skulle vi ta vara på dom kids med Adhd och låta dom utvecklas i rätt miljö så skulle det sannolikt leda till att vi hade en rad av personer i Einsteins klass, vilket skulle leda till att våran utveckling skulle accelerera väldigt mycket snabbare än i dagens takt. Men istället så sitter dom i röriga miljöer som leder till att dom mår dåligt och slutar att fungera, för att dom är känsliga för omgivningens påverkan.

malix sa...

visst är det intressant ämne och det finns mycket som behövs göras innom detta område.
hör gärna av dig igen

malix sa...

blev väldigt intreserad av det du skar kan du höra av dig igen.

Mirhepo sa...

Tjing Igen.

Om du vill så kan du skicka till min mail, så kan du få mitt tele. mikaelmikael460@hotmail.com du får jätte jätte gärna höra av dig om just det här. Det går trögt över sommaren nu å pga semestrar.

Micke.

Anonym sa...

Hej igen Malix

Mycket intressanta saker du tar upp här i din blogg. Finns mycket att reflektera över som rör livet som ger eftertanke. Även detta ämne ADHD. En fin berättelse om hur det kan kännas och mycket intressant svar här ovan av Micke.
Vi lever i en stressig värld. Vi kanske inte hinner med att stanna upp och känna efter vad är viktigt för att må bra och ha ett gott liv i hamoni. Att känna att man är sann mot sig själv...
Åter kommer tankarna på Kay Pollaks...tankar....

Bettan

malix sa...

ja att vara ärlig och sann måste vara nummer ett och att våga sätta gränser det är och blir att visa kärlek åt båda håll jag är inte kärleksfull vare sig mot mig själv eller min medmänniska om jag inte visar hur jag vill bli behandlad.

Englas ljus ska brinna

Englas ljus ska brinna
får aldrig slockna

page rank

Check Page Rank of any web site pages instantly:
This free page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service